HP_BrandGevel

Houtcafé's ‘Brand en houten gevelbekledingen’

GevelBuurOp 2 april a.s. vindt het Houtcafé ‘Brand en houten gevelbekledingen’ plaats bij de Koninklijke VVNH te Almere.

Na de ramp met de Grenfell Tower te London is er verscherpte aandacht voor brand en gevels. De brandweer doet aanvullende inspecties aan bestaande gebouwen, opdrachtgevers zijn zeer alert op afwijkingen van de eisen bij nieuwe of recente projecten en architecten en ingenieursbureaus stellen steeds meer vragen over de brandklassering van houten gevelbekledingen. Het is dus noodzakelijk goed op de hoogte te zijn van de eisen die gesteld worden aan gevels vanuit het Bouwbesluit en zich bewust te zijn van de verantwoordelijkheid die een leverancier van de gevelmaterialen daarbij heeft.

Met deze achtergrond worden het Houtcafé gewijd aan deze onderwerpen om de leden van de VVNH en NBvT in de gelegenheid te stellen hiervan kennis te nemen. De leden worden door deskundige en praktijkgerichte sprekers geïnformeerd.

Doel van de bijeenkomst is kennis op te doen om daarmee de klant zo goed mogelijk te informeren over hout, brand en regelgeving van specifiek houten gevelbekledingen. Het Houtcafé is daarmee vooral interessant voor medewerkers binnen- en buitendienst verkoop, inkoop en productmanagers, maar ook voor managers.

Programma
16.00 uur:  Welkom en introductie
                    ‘Hout, brand en bouwregelgeving – over eisen en verantwoordelijkheden’
                     Eric de Munck – Koninklijke VVNH/Centrum Hout

16.20 uur:  ‘Brandklasse van houten gevels en brandoverslag in gebouwen’
                      Ruud van Herpen / Danny Ruytenbeek – adviseur brandveiligheid Niemann Raadgevende ingenieurs
                 
16.50 uur:   ’Brandvertragende behandeling van gevelbekledingen’
                    Michiel Boonstra – kwaliteitsmanager Leegwater Houtbereiding

17.20 uur:   Discussie met de sprekers onder leiding van Eric de Munck
 

Het Houtcafé wordt  georganiseerd door Centrum Hout en vinden plaats in het kantoor van de Koninklijke VVNH aan de Westeinde 6 te Almere. De VVNH opent haar deuren om 15.30 uur, het programma gaat om 16.00 uur van start. Eindtijd is ca. 18.00 uur, waarna genetwerkt kan worden onder het genot van een hapje en een drankje.

Deelname en kosten: het Houtcafé is uitsluitend toegankelijk voor leden van de VVNH, NBvT en voor medewerkers in de houthandel en houtsector, aangesloten bij het fonds OO&A, in het kader van kennisoverdracht.

Centrum Hout neemt de kosten voor deelname van de leden VVNH en NBvT voor haar rekening. Aan medewerkers van de bij het fonds OO&A aangesloten bedrijven wordt er een bijdrage in de kosten gevraagd van
€ 95,00 (excl. BTW) per persoon. Afmeldingen dienen tenminste 24 uur van te voren schriftelijk worden doorgegeven, anders worden de eventuele kosten doorbelast.

Aanmelden en informatie: U kunt zich aanmelden vóór 26 maart, per mail info@vvnh.nl of telefonisch 036-5321020. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eric de Munck via e.de.munck@centrum-hout.nl | 036-5329821.

Het laatste nieuws

Bekijk alles