HC

Online Houtcafé | 15 juni 2022

Woensdag 15 juni 2022 | 15:00-17:30 uur | Online via Microsoft Teams

 

Houtcafé: Digitalisering in de houtbouwketen; Hoe ver is jouw bedrijf?

Op 15 juni organiseert het Centrum Hout weer een Houtcafé, ditmaal met het thema digitalisering. Tijdens dit Houtcafé zullen verschillende deskundigen een inkijk geven in de ontwikkelingen op het gebied van digitalisering binnen de bouw en als het gaat om ontwerp, materialisatie en bijbehorende digitale productbeschrijvingen.

Ongetwijfeld heeft u gehoord dat architecten en aannemers in toenemende mate werken met gedigitaliseerde methoden voor gebouwontwerp en realisatie (BIM). Hiervoor is ook digitale informatie nodig van bouwmaterialen. Er zijn verschillende systemen ontwikkeld om de voor het bouwproces gewenste data bijeen te brengen (zoals ETIM) en weer andere systemen om deze tussen partijen binnen de bouwketen te kunnen delen (API’s). Dat moet op een uniforme manier (ketenstandaarden).

Het is van belang dat leveranciers betrokken zijn bij deze ontwikkelingen om er voor te zorgen dat hun materialen en producten op een juiste wijze worden beschreven. Zonder deze digitale informatie zullen producten buiten de boot gaan vallen. Dus ook voor de hout- en bouwmaterialenhandel en timmerindustrie is het van belang om kennis te hebben van deze ontwikkelingen. Steeds meer aannemers vragen hun leveranciers ook om digitale bouwproductinformatie te verstrekken.

Tenslotte heeft het digitale databeheer ook directe invloed op hoe goed we onze bedrijfsvoering kunnen inrichten met het oog op de Wet Kwaliteitsborging per 1 januari 2023. Reden te meer om deel te nemen aan dit Houtcafé.

Het Houtcafé vindt online plaats. Centrum Hout opent haar digitale deuren om 14.45 uur, het programma gaat om 15.00 uur van start. Eindtijd is ca. 17.00 uur.

Programma

  • 14.45 uur: Digitaal ontvangst
  • 15.00 uur: Welkom en inleiding, Eric de Munck - dagvoorzitter
  • 15.05 uur: Digitalisering in de bouwkolom, Martijn Carlier - BIMLoket
  • 15.30 uur: ETIM als standaard voor de bouwketen, Gabi Jongste, ETIM Adviseur - Ketenstandaard Bouw en Techniek
    **  Korte pauze **
  • 16.00 uur: Het belang van digitalisering, ETIM en BIM voor de hout- en bouwmaterialenhandel, Jaap van der Vijver - Manager Databeheer TABS Holland
  • 16.25  uur:  Digitalisering in de timmerindustrie, Informatieaanlevering BIM ILS voor Houten kozijnen, Hans Hendriks, eigenaar en consultant de BIMSpecialist
  • 16.50 uur: Vragen en discussie
  • ca 17.00 uur:  Afsluiting

 

Deelname & kosten
Het Houtcafé is uitsluitend toegankelijk voor leden van de VVNH, NBvT en voor medewerkers in de houthandel en houtsector, aangesloten bij Fonds O.O.&A., in het kader van kennisoverdracht. De kosten voor leden VVNH en NBvT worden door de organisatie gedekt, overige deelnemers betalen € 75,- (excl. btw) als tegemoetkoming in de kosten.

Bent u geïnteresseerd in deelname, dan kunt u zich hier aanmelden, tot uiterlijk 13 juni. 

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eric de Munck via e.demunck@centrumhout.nl | 036-5329821.

Het laatste nieuws

Bekijk alles